Wij zoeken een schilder / behanger (M/V). Bekijk hier de vacature.

Buitenschilderwerk.
Van klassiek tot modern.

De gevel is het visitekaartje van een woning of gebouw en verdient ook aandacht. Wij maken gebruik van de meest kwalitatieve verven en technieken om een lange levensduur van uw gevel te garanderen.

Schilderen van gevels

Wij zijn gespecialiseerd in:

  • Egaal schilderwerk op gevels
  • Lakken van ramen, deuren, poorten, dakranden
  • Kalken en kaleien

Kan de gevel van uw woning of appartement een nieuwe laag gebruiken? Wij kunnen u daarbij helpen!

Kalken & kaleien

Kaleien is een oude schildertechniek waarbij een dunne kalkpleisterlaag met een borstel op de muren en gevels wordt aangebracht. Het gebruik van kalk biedt een aantal belangrijke technische voordelen. Op deze eerste laag wordt een afwerklaag aangebracht met ofwel een gekleurde, fijnere kalkmortel, ofwel met een speciaal aangepast verfsysteem, al dan niet decoratief. Dankzij de uitstekende dampdoorlaatbaarheid van de gebruikte materialen blijft het ’ademend’ vermogen van de buitenmuur maximaal. Het fijn gekorrelde kaleisel, eventueel gekleurd, behoudt de structuur van het metselwerk en geeft een authentiek, decoratief effect. Kaleien wordt dan ook vaak toegepast in o.a. de betere restauratiewerken van waardevolle monumenten zoals landerijen, oude herenhuizen, villa’s, enz.

Graag wat meer info over kalken of kaleien? Aarzel niet om ons te contacteren.

Kan de gevel van uw woning of appartement een nieuwe laag gebruiken? Neem vrijblijvend contact met ons op en vertel over uw project!